Home » Moldova este pe calea să introducă sancțiuni împotriva a aproximativ 25 de persoane în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Moldova este pe calea să introducă sancțiuni împotriva a aproximativ 25 de persoane în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei

by Gabriela Taranu

Moldova pregătește sancțiuni personale împotriva unui număr de persoane în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, primele decizii urmând a fi anunțate în câteva săptămâni. Cel puțin aceasta a afirmat ministrul Afacerilor Externe al Moldovei, Nicu Popescu, într-un interviu acordat serviciului moldovenesc Radio Liberty.

Popescu a spus că Republica Moldova a început treptat să se alăture sancțiunilor europene împotriva Rusiei în legătură cu războiul său agresiv împotriva Ucrainei și va anunța sancțiuni împotriva mai multor persoane pe parcursul săptămânilor apropiate. „Vorbim în principal despre interdicții de intrare, înghețarea conturilor bancare și a averilor persoanelor care sunt cumva implicate în agresiunea împotriva Ucrainei”, a spus Popescu.

Potrivit acestuia, decizia politică a fost deja luată, dar se lucrează în continuare la detaliile legale. Numărul unu al diplomației moldovenești nu a numit persoanele care ar putea fi incluse pe lista sancțiunilor, menționând doar că lista include „aproximativ 25 de persoane” și aproximativ jumătate dintre aceștia sunt cetățeni ai Federației Ruse.

Potrivit acestuia, la începutul lunii martie, UE a cerut Chișinăului să se alăture sancțiunilor personale aplicate de Uniunea Europeană în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei și încălcarea drepturilor omului. Nicu Popescu a adăugat că ulterior Moldova „se va alătura altor regimuri de sancțiuni” ale Uniunii Europene, revizuind în curând lista sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Rusiei la care ar putea adera.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!