Home » Un an de la masacrul din Bucea

Un an de la masacrul din Bucea

by Gabriela Taranu

Zelensky a vizitat Bucea împreună cu șefii altor patru state. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, prim-ministrul slovac Eduard Heger, premierul sloven Robert Golob și prim-ministrul croat Andrei Plenkovic au sosit în Ucraina. Volodymyr Zelensky a avut întâlniri bilaterale cu ei la Kiev, după care au plecat la Bucha. Informațiile despre desfășurarea acestor întâlniri nu au fost publice, vizitele șefilor de state străine nu au fost anunțate din timp.

Bucea a fost ocupată în primele zile ale războiului. Lupta a început în oraș pe 25 februarie 2022, a doua zi după invazia Ucrainei de către Rusia, iar trupele ruse au câștigat controlul deplin asupra orașului la începutul lunii martie. Rușii au părăsit Bucha pe 31 martie, în timpul unei retrageri masive din nordul Ucrainei, pe care Moscova a prezentat-o ca un „gest de bunăvoință”.

După retragerea Rusiei, cadavrele rezidenților civili uciși au fost găsite pe străzile din Bucea, iar în zonă au fost descoperite gropi comune. După Bucea, discuțiile dintre Rusia și Ucraina, care au început la scurt timp după invazie, au stagnat. Bucea a devenit un simbol al crimelor de război comise de armata rusă în Ucraina.

https://meduza.io/en/feature/2023/04/01/365-days-as-a-free-ukrainian-city-again

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!