Home » Un partid parlamentar din Moldova a mers la Moscova pentru „schimb de experiență”

Un partid parlamentar din Moldova a mers la Moscova pentru „schimb de experiență”

by Gabriela Taranu

Partidul socialiștilor (PSRM) al ex-președintelui pro-rus al Moldovei Igor Dodon, a anunțat că a mers la Moscova pentru a „face schimb” de experiență cu cel mai mare partid politic din Rusia. Socialiștii au emis un comunicat, pe 3 aprilie, în care se menționează că delegația lor condusă de Vlad Batrincea, vice-președintele parlamentului moldovenesc și unul din liderii partidului, s-a întâlnit la Moscova cu reprezentanți ai partidului pro-prezidențial Rusia Unită. Potrivit PSRM, întâlnirea socialiștilor cu Rusia Unită a avut loc în biroul Comitetului Executiv Central al partidului de la Moscova.

În comunicat s-a anunțat, că „partidele au discutat o gamă largă de probleme de cooperare între ambele formațiuni, cum ar fi schimbul de experiență politică, cooperarea culturală, umanitară și regională, precum și interacțiunea în cadrul organizațiilor de tineret”. Printre altele s-a specificat, că partidul socialiștilor moldoveni cooperează cu Rusia Unită din 2017 și aceasta ar trebui să contribuie la „întărirea prieteniei și a parteneriatului strategic nu doar între partide, dar și între Moldova și Rusia”.

Potrivit serviciului de presă al Rusiei Unite, participanții la dialog au convenit să dezvolte proiecte educaționale comune care să contribuie la consolidarea importanței social-politice a partidelor. De asemenea, părțile au discutat despre necesitatea conjugării eforturilor în vederea păstrării memoriei istorice și a memoriei despre eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, denumire generică folosită de sovietici și preluată de actuala Federație Rusă în raport cu războiul sovieto-german din 1941 – 1945.

Reamintim că partidul socialiștilor a constituit în Parlamentul din Republica Moldova o alianță politică cu comuniștii lui Voronin. Ambele aceste partide sunt de orientare pro-rusă și evită orice poziționare politică în raport cu agresiunea militară rusă în Ucraina. Recent una dintre asociațiile ucrainenilor din Moldova s-a plâns la parchet pe Dodon, președintele de onoare a partidului socialiștilor, pentru discursul său public, fraze din care pot fi interpretate drept aprobare a agresiunii ruse și speranță pentru invadarea Moldovei de către Rusia.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!