Home » Trilaterala Iohannis – Scholz – Sandu la București

Trilaterala Iohannis – Scholz – Sandu la București

by Gabriela Taranu

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut luni, 3 aprilie 2023, la Palatul Cotroceni, declarații de presă comune cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Reuniunea trilaterală „are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru asigurarea rezilienței, a stabilității și a securității Republicii Moldova și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova”a transmis Administrația Prezidențială.

“Vom continua să fim ferm și neabătut alături de Chișinău, cu atât mai mult cu cât Republica Moldova se confruntă cu tentative de subminare a ordinii constituționale. R. Moldova a făcut demersuri considerabile pentru a întări justiția și a face reforme, pentru integrarea în UE (…). Republica Moldova este în prima linie, confruntată cu consecințele războiului de la graniță și cu acțiuni de destabilizare extrem de virulente ale Rusiei. Republica Moldova nu este singură, iar această reuniune de azi demonstrează acest fapt”, a spus Klaus Iohannis.

“Moldova face parte din familia noastră europeană și salut determinarea cu care a abordat reformele. Republica Moldova poate fi sigură de sprijinul nostru pe acest drum al aderării. Vom merge la Chișinău la 1 iunie, iar această întâlnire va demonstra încă o dată unitatea Europei. Am discutat și despre asaltul Rusiei și suntem de acord că Rusia trebuie să oprească în sfârșit acest război”, a punctat cancelarul german Olaf Scholz.

“Republica Moldova este cel mai vulnerabil vecin al Ucrainei, afectat de război dar şi de atacuri hibride, orchestrate de la Kremlin, menite să ne slăbească determinarea de a rămâne parte a lumii libere. Iar sprijinul partenerilor noştri, a Bucureştiului şi Berlinului este foarte apreciat. Vă mulţumim pentru susţinerea de care daţi dovadă pentru viitorul european. La rândul său, Republica Moldova asigură, împreună cu Ucraina, securitatea a peste 1200 km de hotar european.” a afirmat Maia Sandu.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!