Home » Rusia o amenință pe Sandu cu dosar penal

Rusia o amenință pe Sandu cu dosar penal

by Gabriela Taranu

Această amenințare a venit de la un senator rus din Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului din Federația Rusă, pentru disponibilitatea de a-l aresta pe Putin.

Prim-vicepreședintele Comitetului Internațional al Consiliului Federației din Federația Rusă, Vladimir Djabarov, a declarat că Rusia poate iniția un dosar penal împotriva Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și să o declare persoană căutată internațional. Potrivit „Europeyskaya Pravda”, Djabarov a anunțat acest lucru pe 23 mai pe canalul său Telegram.

Potrivit senatorului rus, Sandu poate fi acuzată de amenințări la adresa președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. „Comisia de Investigaţii a Federaţiei Ruse are toate motivele să deschidă un dosar penal împotriva lui Sandu pe baza faptului că l-a amenințat cu arestarea pe președintele Rusiei. Ea a visat că șeful Marii Rusii va veni în țara ei, a cărei economie și bunăstare depind complet de Moscova”, a scris Djabarov.

Pe 23 mai, Sandu a declarat într-un interviu pentru presă că Moldova va respecta decizia Curții Penale Internaționale și îl va aresta Putin dacă acesta va veni în Republica Moldova.

De amintit, că Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin în legătură cu deportarea ilegală a copiilor ucraineni.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!