Home » Interese ascunse în efortul de pacificare a Ucrainei

Interese ascunse în efortul de pacificare a Ucrainei

by Gabriela Taranu

În ultimul timp, „negociatorii de pace” în Ucraina au devenit mult mai activi. Brazilia, China, liderii africani și unii și alții își manifestă interes pentru războiul din Ucraina și încearcă să găsească modalități de a rezolva conflictul în mod pașnic. Cu toate acestea, nu toți acești „porumbei ai păcii” caută o pace justă pentru Ucraina, unii dintre ei având propriile interese în această situație. Cel puțin această părere a fost expusă de, Serghei Jirnov, un fost angajat al KGB și al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, el vorbit despre acest lucru la postul ucrainean TV Canal 24.

Expertul a numit o țară care încearcă să se arate ca un luptător activ pentru pace, dar având în același timp propriile planuri pentru un război de durată în Ucraina. Potrivit acestuia, este prea devreme pentru a-l îngropa pe Putin și Rusia lui Putin. În realitate, anumiți ziși pacificatori sunt interesați de continuarea războiului și de slăbirea pe acest motiv a poziției Federației Ruse. De exemplu, China, care, chiar dacă încearcă să se prezinte ca un făcător de pace, în realitate este o țară ce beneficiază de un război prelungit în Ucraina.

“China este mulțumită de acest război, are nevoie de acest război. Pentru că cu cât acest război durează mai mult, cu atât Federația Rusă devine mai slabă și cu atât este mai ușor pentru China să relaționeze cu o Rusie care slăbește. Este mai ușor să luăm în considerare unele proiecte pentru întoarcerea teritoriile lor, pentru că China are un plan pentru returnarea a milioane de kilometri pătrați din teritoriile sale, care au fost transferate în temeiul acordurilor din 1858-60 Imperiului Rus”, a spus Serghei Jirnov.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!