Home » Războiul de uzură din Ucraina în reacțiile diplomaților străini de la Kiev

Războiul de uzură din Ucraina în reacțiile diplomaților străini de la Kiev

by Gabriela Taranu

În noaptea de 13 iulie, Federația Rusă a atacat cu drone Shahed, rachete de croazieră Calibru și rachete balistice mai multe obiective în Ucraina, Kievul fiind ținta predilectă a acestor atacuri. În urma atacului cu drone rusești asupra Kievului în noaptea de 13 iulie, 2 persoane au primit răni de schije și au fost internate, încă 2 au fost intoxicate cu produse de ardere, dar au refuzat spitalizarea. Căderea resturilor de la țintele inamice doborâte a fost înregistrată în 4 raioane ale capitalei.

Din informațiile difuzate de oficialitățile ucrainene,  apărarea aeriană a distrus 22 de ținte, dintre care 20 de Shahed iraniene (toate cele care au zburat) și au fost, de asemenea, distruse 2 rachete de croazieră Calibru.

Vorbind despre acest atac nocturn al rușilor asupra Kievului, ambasadorul britanic Melinda Simmons a spus că a fost deranjată de acest atac nocturn cu drone asupra capitalei ucrainene și că apărarea aeriană era clar audibilă. Pe Twitterul său, ambasadorul le-a explicat abonaților că a avut loc un atac cu drone asupra Kievului în timpul  nopții, iar rămășițele doborâte au căzut asupra zonei în care se află ea și a celei vecine și că a fost o noapte destul de neplăcută.

“Nu e de mirare că a fost atât de zgomotos. În această dimineață sunt recunoscătoare apărării antiaeriene ucrainene și adăpostului meu fără ferestre. Acum este momentul să merg să iau puțin aer curat”, a scris ambasadorul Melinda Simmons. Printre altele, ambasadorul britanic a arătat cum așază un pat pe hol în timpul raidurilor aeriene și a împărtășit cum ameliorează stresul  la un sac de box.

Și trimisul special francez pentru ajutor și reconstrucție Pierre Heilbronn, care se află acum la Kiev, a vorbit despre impresiile atacului nocturn asupra orașului, menționând că a fost o „noapte scurtă și zgomotoasă”.

Pe parcursul ultimilor nopți, forțele ucrainene, la rândul lor, au bombardat orașul Berdyansk, ocupat de ruși încă anul trecut. În Berdyanskul sub ocupația rușilor, pe 11 iulie, au sunat mai multe serii de explozii, fiind lovită clădirea Hotelului Dune, unde locuia conducerea militară a armatei ruse. În special, în timpul bombardării Berdianskului a fost ucis generalul locotenent Oleg Tsokov, numit recent comandant adjunct al Districtului Militar de Sud. După cum a relatat un comunicat al Statului Major al Armatei Ucrainei, corpurile militarilor armatei ruse au fost scoase toată noaptea din hotelul distrus din Berdiansk.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!