Home » Aproape 60 de diplomați ruși expulzați din Republica Moldova

Aproape 60 de diplomați ruși expulzați din Republica Moldova

by Gabriela Taranu

Guvernul Republicii Moldova a anunțat că numărul diplomaților acreditați și al personalului tehnic și administrativ al Ambasadei Rusiei la Chișinău va fi redus de la 84 la 25 de persoane. Aceasta a declarat purtătorul de cuvânt al premierului moldovean, Daniel Vodă, în cadrul unui briefing, relatează Deschide.MD.

Potrivit acestuia, numărul posturilor diplomatice a fost redus la 10, iar cel al personalului tehnic la 15. „A fost o decizie principială, despre care autoritățile de la Chișinău l-au sesizat în această dimineață pe reprezentantul Federației Ruse la Ministerul Afacerilor Externe”, a spus Vodă.

Reducerea numărului personalului diplomatic rus la Chișinău a venit ca răspuns la o investigație a Jurnal TV și The Insider, în care se vorbește că acoperișul sediului ambasadei Rusiei în Moldova este împânzită de zeci de antene de deferit format, pe care serviciile speciale ruse le folosesc în scop de spionaj.

Pe acest motiv, MAE al Republicii Moldova l-a convocat pe ambasadorul rus Oleg Vasnețov pentru a obține o explicație despre acțiunile serviciilor speciale ruse la Chișinău.

Anterior, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că serviciile speciale ale țării au fost informate despre situație și ulterior vor oferi o „soluție la această problemă”, iar ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a anunțat planurile de reducere a numărului de personal la ambasada Rusiei la Chișinău.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!