Home » Zelensky amenință rușii cu „întoarcerea” războiului pe teritoriul Rusiei

Zelensky amenință rușii cu „întoarcerea” războiului pe teritoriul Rusiei

by Gabriela Taranu

Războiul început de Moscova împotriva Ucrainei se întoarce pe teritoriul Federației Ruse. Aceasta a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, adresându-se cetățenilor în urma rezultatelor celei de-a 522-a zile de război. El a sugerat că armata rusă „a dat faliment pe câmpul de luptă”, iar armata ucraineană devine din ce în ce mai puternică.

„Astăzi este deja a 522-a zi în care continuă așa-numita „operațiune militară specială”, despre care conducerea rusă se aștepta să dureze o săptămână sau două. Ucraina devine din ce în ce mai puternică. Treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei – la centrele sale simbolice și bazele militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural și absolut echitabil”, a afirmat Zelensky, comentând despre pregătirea sectorului energetic ucrainean pentru iarnă.

Președintele ucrainean a avertizat cetățenii ucraineni despre posibilele acțiuni ale armatei ruse în timpul iernii ce vine. El și-a amintit de „teroarea energetică” din anul trecut, care, potrivit lui, s-ar putea întâmpla și anul acesta. „Trebuie să fim conștienți de faptul că atât anul trecut, cât și iarna aceasta, teroriștii ruși ne pot lovi energia, instalațiile critice”, a adăugat Zelensky.

În dimineața zilei de 30 iulie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat un atac cu drone asupra Moscovei și a Crimeii. Potrivit autorităților ruse, 16 vehicule ar fi fost doborâte deasupra peninsulei de sistemele de apărare aeriană, iar alte nouă au fost suprimate de războiul electronic.

Potrivit armatei ruse, una dintre dronele de deasupra Moscovei a fost doborâtă, în timp ce celelalte două au fost suprimate și au căzut pe teritoriul complexului Moscow City, unde se află birourile ministerelor ruse. În urma incidentului, o persoană a fost rănită.

Totodată, după cum se relatează într-o informație a Departamentului de Apărare al Regatului Unit la data de 31 iulie, ultimele atacuri cu drone asupra capitalei, Moscova, precum și accelerarea procesului de recrutare în armata rusă indică faptul că Kremlinul nu mai este capabil să-și protejeze propria populație de război. Serviciile de informații britanice amintesc că, la jumătatea lunii iulie, Duma de Stat a Federației Ruse a ridicat vârsta maximă de recrutare în armată de la 27 la 30 de ani, iar cea minimă a lăsat-o la 18 ani.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!