Home » Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-un accident de avion

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-un accident de avion

by Gabriela Taranu

O știre bombă a venit din Rusia. În regiunea orașului rus Tver, o aeronavă Embraer ERJ 135, aparținând fondatorului Wagner PMC Evgheni Prigojin, s-a prăbușit, au transmis mai multe agenții de știri. La locul accidentului salvatorii au găsit opt cadavre.

Ministerul Situațiilor de Urgență rus a confirmat că un avion privat Embraer Legacy s-a prăbușit lângă localitatea Kuzhenkino. Satul este situat la 50 de kilometri de reședința președintelui Vladimir Putin din Valdai. Avionul zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, a comunicat ministerul. La bord se aflau 10 persoane, inclusiv trei membri ai echipajului. Potrivit informațiilor preliminare, toți au murit. Salvatorii efectuează lucrări de căutare.

Agenția Federală de Transport Aerian rusă a raportat că Evgheni Prigojin figurează printre pasagerii avionului prăbușit. Dar alte surse comunică că nu se știe cu precizie dacă șeful Wagner a fost la bord. O anchetă cu privire la accident a început. Guvernatorul regiunii Tver, Igor Rudenia, a declarat că ține situația sub controlul său personal.

Canalul de telegrame Gray Zone asociat cu PMC Wagner susține că avionul a fost doborât de sistemele de apărare antiaeriană din districtul Bologovski: „Acest lucru este confirmat de urma de ejecție a rachetei de pe cer într-una dintre videoclipuri, dar  și direct de martori oculari”.

Cercul apropiat al lui Prigojin nu pot da de el, potrivit unei surse difuzată de Fontanka. Tot această sursă amintește despre multiple avertismente la adresa lui Prigojin, care prevesteau răzbunarea lui Putin pentru rebeliunea Wagner din iunie.

Potrivit canalului de telegram VChK-OGPU, co-fondatorul Wagner Dmitri Utkin, care era mâna dreaptă a lui Prigojin, a fost și el la bord. Accidentul a fost precedat de două explozii. Aripa și stabilizatorul avionului au căzut la stația Kuzhenkino, iar fuzelajul a căzut în satul Kuzhenkino, la doi kilometri de fosta fermă.

Videoclipul de la fața locului arată cum apare fumul în jurul său chiar înainte de prăbușirea avionului. O femeie care a asistat la accident a mai spus că a auzit două explozii înainte de a cădea.

Potrivit serviciului Flightradar, a doua aeronavă Embraer ERJ-135BJ Legacy 650 a lui Prigojin cu numărul RA-02748 a zburat după cea prăbușită. După incident, s-a întors și a aterizat la Moscova.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!