Home » În Georgia este sprijinită „Legiunea georgiană” care luptă de partea Ucrainei

În Georgia este sprijinită „Legiunea georgiană” care luptă de partea Ucrainei

by Gabriela Taranu

În Georgia a apărut un fond prin care cei care doresc pot sprijini funcționarea Legiunii georgiene, ai cărei combatanți luptă în rândurile Forțelor de Apărare Ucrainene. Portalul fondului se află la adresa georgianlegion.ge. Platforma se dorește a fi principala sursă de informații despre activitățile legiunii și colectării resurselor pentru necesitățile ei. Despre aceasta a comunicat serviciul georgian Radio Liberty.

Legiunea georgiană luptă de partea Ucrainei în confruntarea cu Rusia din 2014, numărând în jur de 1300 de combatanți și fiind subordonată Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei. Peste 50 de soldați ai legiunii au murit deja în luptele din Ucraina. Ultima dată când a fost raportată moartea unuia dintre luptători a fost la mijlocul lunii septembrie.

Între timp, serviciile speciale georgiene au declarat că șeful Legiunii georgiene Mamuka Mamulașvili se numără printre persoanele care pregătesc proteste în Georgia cu scopul de a răsturna guvernul conform scenariului aplicat în timpul evenimentelor maidanului din Ucraina.

În luptele din Ucraina împotriva armatei ruse sunt implicați și mulți voluntari din alte țări, inclusiv din România, toți fiind încadrați în rândurile Legiunii Internaționale. Miercuri s-a anunțat că în Ucraina, un voluntar din România, care a luptat în cadrul Legiunii Internaționale, a murit pe front. Acest lucru a fost relatat de Digi24 și alte mass-media din România, iar Ministerul român de Externe a confirmat că a primit informații de la autoritățile ucrainene despre decesul unui cetățean român. Este vorba despre Rudolf Wittmann, în vârstă de 27 de ani, care s-a născut și a crescut în orașul Arad.

La începutul lunii octombrie s-a raportat că voluntari din Estonia și Finlanda au murit în Ucraina. Această informație a venit de la Ambasada Estoniei la Kiev. Totodată, s-a comunicat, că Estonia nu are date despre câți dintre cetățenii săi s-au alăturat forțelor ucrainene pentru a rezista agresiunii ruse. Totuși, în martie, autoritățile estoniene au raportat că aproximativ 10 cetățeni estonieni luptau împotriva Ucrainei de partea Rusiei.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!