Home » Atac cu drone; noapte grea pentru Harkov și Odessa

Atac cu drone; noapte grea pentru Harkov și Odessa

20 de drone kamikaze au pătruns pe teritoriul Ucrainei

by Laurentiu Rebega
Urmările unui atac cu dronă asupra Odesei la primele ore ale zilei de 17 ianuarie 2023.

Harkov și Odessa au avut o noapte grea fiind din nou ținta unui atac cu drone din partea armatei ruse. De data aceasta dronele sunt Shahed și, așa cum declară oficiali ai armatei ucrainene, multe dintre acestea au fost doborâte de forțele aeriene ale Ucrainei.

Atac cu drone periculos a provocat distrugeri în zone cu civili. Două dintre rachetele lansate de armata rusă au lovit în noaptea de marți spre miercuri o zonă rezidențială din centrul Harkovului, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, rănind 17 persoane, dintre care două grav, avariind clădiri de locuințe, au declarat oficialii locali.

Echipele de salvare trimise la fața locului încă mai caută, printre resturile produse de explozii pentru a stabili dacă mai sunt și alte persoane rănite. Primarul orașului a menționat două „explozii puternice” și a spus că cel puțin 10 locuințe au fost avariate. Serviciile de urgență ucrainene au declarat că: una dintre rachete a lovit o clădire cu trei etaje unde era un centru medical, iar altă rachetă a căzut pe o șosea.

Misiunea ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina a declarat că numărul victimelor civile a crescut cu 26,5%, între noiembrie și decembrie, de la 468 la 592. „Victimile civile au scăzut constant în 2023, dar valul de atacuri de la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie a întrerupt dur această tendință”, a declarat Danielle Bell, care conduce misiunea de monitorizare a ONU.

Dronele au fost lansate de la Primorsko-Akhtarsk, în sudul Rusiei, în largul Mării Azov, au declarat Forțele Aeriene. Dronele au vizat în principal Odessa și s-au apropiat de oraș de la o altitudine mică deasupra suprafeței Mării Negre, a informat Comandamentul Operațional de Sud. În total, 11 drone au fost doborâte la apropierea de coastă, „marea majoritate” căzând în mare.

Sursă foto: Comandamentul Operațional Sud / Telegram

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!