Home » NATO a subestimat capacitatea Rusiei de a produce muniție și de a recruta trupe

NATO a subestimat capacitatea Rusiei de a produce muniție și de a recruta trupe

by Gabriela Taranu

Aceasta rezultă din declarația Comandantului Forțelor de Apărare al Estoniei, Martin Herem, care se bazează pe noi informații despre capacitatea Rusiei de a produce muniție și de a recruta trupe. Aceste noi date au determinat o reevaluare a potențialului militar al Rusiei de către aliații NATO, precum au provocat și o serie de avertismente cu privire la necesitatea de a se pregăti pentru un război pe termen lung în Ucraina. Declarația ministrului estonian este citată de Bloomberg.

Herem a mai concretizat că previziunile anterioare că trupele ruse vor ajunge la limita resurselor lor nu s-au adeverit. “Mulți oameni au crezut că rușii nu pot depăși acest lucru – astăzi faptele ne spun altceva. Ei pot produce și mai multă – de multe ori mai multă – muniție”, a declarat ministrul estonian.

Potrivit acestuia, Federația Rusă este capabilă să producă câteva milioane de obuze de artilerie pe an, ceea ce este cu mult înaintea eforturilor europene.

În plus, armata rusă poate recruta sute de mii de noi soldați, a adăugat comandantul estonian.

Capacitatea rușilor de a reface potențialul său militar îngrijorează multă lume în Occident și stimulează eforturile occidentalilor privind ajutorarea rezistenței militare a Ucrainei. Același Martin Herem a declarat anterior că pentru a implementa amenințările rusești împotriva NATO și, în special, a țărilor baltice, este necesar să se pună în aplicare mai mulți factori simultan, a căror cheie este sfârșitul războiului din Ucraina.

De asemenea ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a avertizat și el că Federația Rusă ar putea ataca o țară membră NATO în câțiva ani. “Trebuie să ținem cont de faptul că (președintele rus) Vladimir Putin ar putea într-o zi să atace chiar și o țară NATO. Experții noștri se așteaptă că acest lucru va deveni posibil în cinci până la opt ani”, a spus el într-un interviu acordat cotidianului german Tagesspiegel.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!