Home » Macron admite trimiterea de trupe terestre în Ucraina

Macron admite trimiterea de trupe terestre în Ucraina

by Gabriela Taranu

La inițiativa Președintelui Franței, Emmanuel Macron, aproape douăzeci de lideri de state și Guverne, în principal europeni, s-au reunit pe 26 februarie la Palatul Elysee din Paris pentru a discuta și a conveni asupra înființării unei noi coaliții. Această coaliție va avea responsabilitatea furnizării de rachete cu rază lungă de acțiune și muniții către Ucraina, subliniind sprijinul internațional pentru Kiev. În cadrul conferinței de presă susținute la Paris pe 26 februarie, Emmanuel Macron a detaliat rezultatele reuniunii, anunțând crearea acestei coaliții, însă fără a specifica tipul exact de armament care va fi furnizat.

În plus, liderii au convenit asupra a cinci acțiuni importante pe care intenționează să le întreprindă în sprijinul Ucrainei. Aceste acțiuni includ apărarea cibernetică, producția comună de arme, capacități militare și muniții în Ucraina, protejarea țărilor direct amenințate de o posibilă ofensivă în Ucraina (cum ar fi Republica Moldova), capacitatea de a sprijini Ucraina la granița sa cu Belarus cu forțe nemilitare și operațiuni de deminare.

În timp ce Macron nu a exclus posibilitatea trimiterii de trupe terestre din partea Occidentului în Ucraina, a subliniat că, în prezent, nu există un consens oficial și aprobat în această privință. Cu toate acestea, el a declarat că nu se exclud niciun fel de măsuri pentru a se asigura că Rusia nu obține victoria în acest război, subliniind necesitatea înfrângerii Rusiei pentru securitatea și stabilitatea în Europa.

Premierul olandez Mark Rutte a menționat că subiectul trimiterii de trupe terestre în Ucraina nu a fost inclus pe ordinea de zi a reuniunii.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la această întrunire pentru a consolida sprijinul multidimensional pentru Ucraina și a subliniat determinarea și unitatea în susținerea libertății și democrației, reafirmând angajamentul față de sprijinul multidimensional pentru Ucraina în contextul acestui conflict ilegal declanșat de Rusia acum doi ani.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!