Home » Autoritățile poloneze admit ideea de a trimite trupe NATO în Ucraina

Autoritățile poloneze admit ideea de a trimite trupe NATO în Ucraina

by Gabriela Taranu

Prezența armatei Alianței Nord-Atlantice în Ucraina nu este „ceva de neconceput”, a declarat ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski.

„Prezența forțelor NATO în Ucraina nu este de neconceput. Apreciez inițiativa președintelui Emmanuel Macron”, îl citează pe Sikorski pagina oficială a Ministerului de Externe al țării de pe rețeaua de socializare X. Potrivit acestuia, este vorba despre acțiune de intimidare a lui Putin, și nu despre faptul că se tem de el.

Anterior, ministrul Apărării al Poloniei, Vladislav Kosiniak-Kamysz, a exclus posibilitatea trimiterii de soldați polonezi în Ucraina. Potrivit acestuia, „este mult mai bine să donezi echipamentul”.

Cu ceva timp înainte, liderul Partidului Comunist Francez, Fabien Roussel, a declarat că în cadrul unei întâlniri cu șefii partidelor, președintele Emmanuel Macron a spus că ar putea trimite trupe în Ucraina dacă ar exista o străpungere a frontului spre Odesa sau Kiev.

Autoritățile franceze iau în considerare posibilitatea de a permite forțelor speciale și unităților militare să treacă granița cu Ucraina, a informat ziarul Le Monde. Potrivit surselor ziarului, Parisul s-a oferit să le ofere posibilitatea de a trece granița cu Ucraina pentru a reprezenta o „dilemă strategică” pentru Rusia.

Macron a anunțat pentru prima dată posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina la sfârșitul lunii februarie. „Astăzi nu există un consens cu privire la desfășurarea trupelor terestre într-o manieră oficială, intenționată și aprobată. Dar nimic nu poate fi exclus în viitor”, a spus el în urma summitului liderilor UE de la Paris. Declarația a fost deliberată, a explicat Macron câteva zile mai târziu, El a respins criticile pe care le-au atras cuvintele sale, inclusiv în rândul aliaților printre care și Germania: „Sunt probleme destul de serioase și fiecare cuvânt pe care îl spun în această chestiune este cântărit, gândit și verificat”, a spus liderul francez.

Vladimir Putin, după declarația lui Macron, vorbind în fața Adunării Federale, i-a amenințat cu arme nucleare pe „posibilii intervenționiști”, care „trebuie să înțeleagă” că „putem lovi țintele de pe teritoriul lor”.

Related Articles

Leave a Comment

error: Continutul este protejat de drepturile de autor!!